ACTIVITAT 4: VISITA AL PUNT MONTGÓ I ANÀLISIS DE LES UNITATS DE RELLEU

1.Què aprendrem amb aquesta activitat?

Amb aquesta activitat aprendran a entendre part de la geografía, sobretot de l'Escala i voltants, d'aquesta manera interioritzaran les diferents unitats de relleu que apareixen des de la panoràmica del punt de Montgó, situat a l'escala (vegetació, muntanyes, hidrografia). 

També treballaran part de la història de la torre de Montgó situada al lloc on es realitzara la panòramica.

2.A qui va dirigida?

Aquesta activitat va dirigida al cicle superior de Primària.

3.Desenvolupament de l’activitat

Començarem amb una visita al punt Montgó situat a l'oest de l'Escala, i el primer que realitzaran els alumnes sera una observació a la torre Montgó situada al mateix cim del punt Montgó per què puguin reflexionar del per què de la construcció d'aquella torre, de quina època aproximadament es va fer, a que es dedicaven en aquella època, per què es va construïr en aquest lloc.. I alguna pregunta més relacionada amb la població de l'Escala i la seva història. 

Després observarem l'Escala des d'aquest punt alt, farem una fotografia des de la panoràmica que obtenim i després al tornar a classe veurem aquesta fotografia al projector. Els alumnes de cicle superior hauran de realitzar de la millora manera possible un croquis de la panòramica que s'observa i pel dia següent, hauran de buscar informació d'Internet, de llibres, dels familiars sobre les unitats de relleu que veiem: la vegetació que hi predomina, la hidrografia que podem observar en aquella imatge, les muntanyes que es poden observar al voltant de l'escala etc.. 

Finalment es dialogará alumnes-docent per tal de que ells mateixos i amb l'ajuda del professor puguin entendre del tot, part de la història i geografia del seu poble.


4.Objectius

-Potenciar la ment reflexiva, crítica i valorativa.

-Fomentar l’autonomia i iniciativa personal de l’alumne.

-Gaudir mentre s’aprèn.


5.Valoració


Es valoraran els següents aspectes:

- La qualitat del dibuix presentat i les posteriors explicacions.

- La participació del diàleg de classe amb les conclusions dels alumnes.

- L'esforç i les ganes d'aprendre.



Bibliografia:
http://caminantperelpais.blogspot.com.es/
Recursos de ciències socials









Fotografia de la pràctica:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada