ACTIVITAT 3: VISITA AL MUSEU DE L'ANXOVA I DE LA SAL


1.Què aprendrem amb aquesta activitat?

Amb aquesta activitat aprendrem a conèixer les diverses tipologies i metodologies de pesca i salaó que practicaven els pescadors de l’Escala i veurem els canvis que han patit fins a data d’avui, és a dir, el seu procés evolutiu.

També aprendrem a valorar i avaluar aquestes tipologies a partir d’una mirada i lectura crítica i reflexiva.

2.A qui va dirigida?

L’activitat va dirigida als alumnes de Cicle mitjà.

3.Desenvolupament de l’activitat

Els alumnes aniran d’excursió a l’Escala i visitaran el Museu de l’anxova i de la sal, l’edifici cultural més important, emblemàtic i popular del municipi. L’activitat es divideix en dos parts: la primera consisteix en dibuixar el mètode de pesca i de salaó que utilitzaven els pescadors de l’Escala en els seus inicis. La segona part es basa en observar el procés evolutiu d’aquesta metodologia i comparar-la amb les que han anat sorgint al llarg de la història però sobretot amb la que utilitzen els pescadors de la vila actualment, es poden fixar en aspectes com els estris i materials que empraven, els tipus de vaixell en els que s’embarcaven, les diferents fases del procés de salaó, entre d’altres. Tot seguit, hauran d’aportar un seguit d’avantatges i inconvenients de cadascuna de les tipologies i extreure unes conclusions on s’esmenti quina d’elles consideren que és la més efectiva, la que aporta un major benefici, la més sostenible...

Recordem que totes les respostes han d’estar justificades.

Abans de la visita, els alumnes a l’escola visionaran un audiovisual introductori amb el fi de conèixer a fons la història i el procés de la pesca i salaó d’anxova i sardina, producte pel qual l’Escala és coneguda.

4.Objectius

-Treballar la competència cultural i artística.

-Potenciar la ment reflexiva, crítica i valorativa.

-Fomentar l’autonomia i iniciativa personal de l’alumne.

-Gaudir mentre s’aprèn.

5.Valoració

Es valoraran els següents aspectes:

-La precisió, significativitat i adequació del dibuix a la realitat.

-La qualitat del text redactat.

-La qualitat de les conclusions extretes a partir de les avantatges i els inconvenients obtinguts.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada